Arnold Schwarzenegger – Gym & Fridge

Arnold Schwarzenegger – Gym & Fridge

Men´s Health –lehden GYM & Fridge –videoiden tekijät vierailevat Arnold Schwarzeneggerin toimistossa Santa Monicassa tekemässä kysymyksiä hänen ruokavaliostaan ja treenaamisestaan.

Arnold Schwarzenegger, 72, on maailman tunnetuimpia ihmisiä. Hän on tehnyt mittavan uran ensin ammattikehonrakentajana, sitten elokuvanäyttelijänä ja viimeksi poliitikkona Kalifornian kuvernöörinä kaksi virkakautta vuosina 2003-2011. Hän on edelleen hyvin aktiivinen sekä elokuvanäyttelijänä että poliittisena puhujana. Hän on jo pitkään tuonut julki huolensa ilmastonmuutoksesta ja siirtynyt viime vuosina muun muassa noudattamaan kasvispainotteista ruokavaliota. Tähän ovat vaikuttaneet myös terveyssyyt.

Arnoldin jääkaapissa on runsaasti vihanneksia ja hedelmiä ja esimerkiksi mantelimaitoa, jota hän käyttää oman proteiinismoothiensa pohjana. Smoothieen tulee myös kananmuna kuorineen, se on melko hard corea!

Arnold kertoo syövänsä nykyisin paljon kasvikunnan tuotteita, aamuisin esimerkiksi kaurapuuroa entisten kananmunien ja pekonin sijaan. Hän kertoo vähentäneensä lihan syöntiä, mutta hän ei ole puhdas vegaani. Ruokavalion painotus on vain nykyisin kasvikunnan tuotteiden puolella. Lehmänmaitoa Arnold ei ole tunnetusti juonut edes kehonrakennusuralla, hän pitää mantelimaidosta.

Arnold treenaa aamuisin Gold´s Gymillä klo 7.00-7.45 ja pyöräilee sen jälkeen 45 minuuttia. Ja tämä on siis oikeaa pyöräilyä ulkona polkupyörällä. Jos olo tuntuu energiseltä, hän jumppaa vielä iltaisin kotona omalla kotisalillaan.

Harjoittelu on nykyisin kevyempää kuin aktiiviaikoina. Arnold tekee pitkiä sarjoja kevyillä painoilla ja pitää yllä hyvää tahtia. Ja pumppi on aina tavoitteena!

Katso Arnoldin huumorin sävyttämä haastattelu tästä: