Hanna Öbergin terveyskeittiössä

Hanna Öbergin terveyskeittiössä

Hanna Öberg, 30, on suosittu ruotsalainen fitness-tubettaja, jonka treeni- ja ravinto-ohjeita sisältäviä pirteitä videoita seurataan ahkerasti YouTubessa. Hannalla on kanavallaan 360 tuhatta tilaajaa, ja hänen videoitaan on katsottu yli 21 miljoonaa kertaa. Instagramissa hänellä on 1,2 miljoonaa seuraajaa.

Hanna muutti elämäntyyliään vuonna 2007 ja aloitti treenaamisen ja terveellisen ruokavalion noudattamisen. Sitä ennen hän kertoo syöneensä hiukan mitä sattuu ja olleensa kaikkea muuta kuin hyvässä kunnossa. Nykyisin hän pitää itsensä timminä ja treenaa salilla viisi kertaa viikossa. Harjoitukset koostuvat tavanomaisesta painoharjoittelusta, kardiotreeneistä ja toiminnallisesta harjoittelusta.

Hanna on 157,5 cm pitkä ja painaa 57-61 kiloa. Hänellä on todella kauniisti muokkaantunut vartalo, josta huokuvat voima ja tasapaino. Hän pyrkii syömään monipuolisesti ja seuraa tarkasti mutta rennolla otteella ruokavalionsa makroja joka päivä. Hanna ei välttele hiilihydraatteja, vaan syö varsin tasapainoisesti. Proteiinilähteet ovat monipuolisia, vain punaista lihaa hän ei tällä hetkellä syö lainkaan.

Videolla Hanna tekee pikaiset fitness-leivät. Resepti on sekä helppo että kätevä, ja lopputulos näyttää varsin herkulliselta.

Taikina-ainekset:

Kaurahiutaleet
Leivinjauhe

Chia-siemeniä
Suolaa
Rahkaa

Sekoita pari desiä kaurahiutaleita, hiukan leivinjauhetta, pari ruokalusikallista chia-siemeniä, ripaus suolaa ja pari kolme ruokalusikallista rahkaa ja muovaile muodostuneesta taikinasta litteä “leipä”. Laita se mikroaaltouuniin kahdeksi minuutiksi ja ota sitten jäähtymään.

Päällinen:

Maapähkinävoi
Banaani
Marjoja
Kookoshiutale
Hunaja

Kun paistos on hieman jäähtynyt, leikkaa se halki kahtia ja päällystä molemmat puoliskot  maapähkinävoilla, banaaniviipaleilla, marjoilla, kookoshiutaleilla ja hunajalla.

Nämä paljon energiaa sisältävät snacksit sopivat hyvin syötäviksi ennen harjoituksia. Aamiaisella leivät voisi taas päällystää esimerkiksi voilla ja juustolla.

Ks. video “Hanna´s healthy kitchen is BACK!”

YouTube: Hanna Öberg
Instagram: @hannaoeberg
www.hannaoeberg.com