Herkullinen hauki-ceviche

Herkullinen hauki-ceviche

Vastusharjoittelu- ja ravintovalmentaja Mikko Ellmén tunnetaan erinomaisista ja helposti valmistettavista ruokaohjeistaan. Kunto- ja hyvinvointivalmentajana toimivalla Mikolla on asiakkaina sekä aivan tavallisia kuntoilijoita ja painonhallinassa opastusta tarvitsevia ihmisiä että fitness-lajien kotimaisia huippuja.

Mikon ruoka- ja kokkausohjeet sopivat kenelle tahansa hyvistä aineksista valmistetusta ruoasta nauttivalle, ruokien perusta on aina terveellinen ja ravitseva. Tässä mukana olevalla videolla Mikko valmistaa herkullisen hauki-cevichen.

Ceviche on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva limetillä raakakypsytettävä kalaruoka. Kypsyttämiseen sopii myös muiden sitrushedelmien mehu, Mikko käyttää omassa reseptissään sitruunaa, mutta toteaa myös verigreipin sopivan hyvin raakakypsytykseen.

Cevicheen sopii parhaiten vaalea kala, tässä tapauksessa hauki, joka pitää saada leikattua ja fileoitua täysin ruo´ottamaksi. Kun kala on fileoitu, se leikataan pieniksi paloiksi ja laitetaan marinadiin, jossa on sipulia (tässä kesäsipulia), chiliä, sitruunamehua, korianteria, valkosipulia, pippuria, merisuolaa ja oliiviöljyä. Marinointi voi kestää vartista pariin tuntiin kalapalojen koosta riippuen.

Nauti ceviche esimerkiksi paahtoleivän, maissilastujen, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Herkullista!