Jason Walsh laittaa tähtinäyttelijät roolikuntoon

Jason Walsh laittaa tähtinäyttelijät roolikuntoon

Elokuvanäyttelijät joutuvat nykyisin panostamaan todella paljon sekä henkisesti että fyysisesti uuteen rooliin valmistautuessaan. Rooli vaatii usein aivan tietynlaista fysiikkaa, ja näin itse roolin omaksumisen ja käsikirjoituksen opettelun lisäksi mukaan tulevat raskaat ja kovaa itsekuria vaativat harjoitukset salilla ja muilla treenipaikoilla.

Jason Walsh on tunnettu yhdysvaltalainen julkkisten fysiikkavalmentaja. Hän kertoo alla olevalla videolla kuuden eri näyttelijän valmistautumisesta omiin rooleihinsa. Kaikkien valmistautumisaika on ollut suhteellisen lyhyt, 12 viikkoa on jo ruhtinaalisen pitkä aika päästä elokuvaroolin edellyttämään kuntoon.

Videolla mainittujen näyttelijöiden roolit ja fyysiset vaatimukset ovat täysin erilaisia, mutta kaikkien valmistautumiselle on yhteistä määrätietoinen ja tavoitteellinen toiminta. Tuloksia on saatava aikaan nopeasti.

American Sniperin Bradley Cooper painoi treenien alussa 84 kiloa, se on hänen normaalipainonsa. Elokuvaa varten painoa ja lihasmassaa piti saada parikymmentä kiloa lisää, olihan oikea tarkka-ampuja riski ja lihaksikas ammattisotilas. Tavoitteeseen päästiin asteittain kovenevalla treenillä ja viikottain lisääntyvällä syömisellä, jossa proteiini-hiilihydraattidrinkkien osuus oli merkittävä. Kaloreita on paljon helpompi nauttia nesteenä kuin syödä koko ajan enemmän ja enemmän kiinteää ruokaa. Bradley oli roolissaan hyvin vakuuttava.

Sarjasta The Office tuttu John Krasinski piti rakentaa uskottavaksi merijalkaväen sotilaaksi elokuvaan 13 Hours. Vaikka John oli melko hoikka, hän oli erittäin vahva. Jason laittoi Johnin tekemään paljon peruspunttitreeniä, kyykkyjä, punnerruksia ynnä muuta, mutta myös paljon yleistä kuntotreeniä, kuten painokelkan työntöä, lekalla hakkaamista ja erilaisia hyppyjä. Johnin rooli vaati atleettista liikkuvuutta, ja monipuolinen harjoittelu tähtäsi juuri sen kehittämiseen.

Emily Blunt valmistautui ensimmäiseen action-osaansa elokuvassa Edge of Tomorrow. Hänen piti olla siinä vahva ja liikkuva. Jason treenautti Emilyä paljon juoksuradalla painoliivien kanssa, ensin hyvin kevyiden ja pikku hiljaa yhä painavampien kanssa.

Brie Larson, Captain Marvel, oli tunnollinen harjoittelija ja ylti 12 viikossa esimerkiksi kymmeneen puhtaaseen leuanvetoon ja erittäin koviin voimasuorituksiin monissa muissa liikkeissä. Jason toteaakin, että naiset voivat saavuttaa erittäin hyvän voimatason myös ylävartaloon, se on täysin kiinni harjoittelusta.

Alison Brie, jota Jason treenautti naisten ammattipainista kertovaan sarjaan GLOW, kehittyi harjoituksissa todella hyvin ja veti muun muassa 14 leukaa, veti maasta yli 90 kiloa ja työnsi 135-180 kilon painokelkkaa! Juuri painokelkkaharjoittelu on aina mukana Jasonin ohjelmissa, se on hänen mukaansa erinomaista kunto- ja voimatreeniä.

Emma Stonen harjoittaminen oli hieman erilaista, sillä hänellä oli paljon tanssia sisältävä rooli elokuvaan La La Land, mutta ongelmanaan niska- ja selkävaivat. Emman harjoittelu keskittyi keskivartalon ja lantion liikkuvuuden ja voiman parantamiseen ja hyvän ryhdin saavuttamiseen eli käytännössä kehon taka-akselin hyvään aktivoimiseen.

Ks. video: How a Celebrity Trainer Gets Actors in Shape for Movies | Vanity Fair