Kesä 2020 ja paluu normaaliin

Kesä 2020 ja paluu normaaliin

Uuden vuosituhannen toisen kymmenluvun viimeinen vuosi alkoi aivan tavalliseen tapaan. Vuoden vaihduttua monet meistä aloittivat jälleen touhukkaasti salitreenit tai muun liikuntaharrastuksen ja puskivat töissä entiseen malliin. Talvi oli ollut leuto ja käytännössä lumeton puoleen väliin maata saakka, ja sama jatkui koko kevään. Kun puhutaan Helsingistä, jossa on kesällä todella kaunista ja viihtyisää, lumeton ja pimeä talviaika on tämän täysi vastakohta. Lieneekö missään päin Suomea yhtä kolkkoa ja synkkää kuin lumettomassa ja pahimmillaan sateisessa talvisessa Helsingissä.

Ruman talven ja vaisun ja viivästyvän kevään aikana on normaalisti mukava harrastaa kaikenlaista, kuntosalitreeni kuuluu varmasti suosituimpiin vaihtoehtoihin. Meidät kaikki ikävällä tavalla yllättänyt koronaviruspandemia ja sen mukana tulleet liikkumiseen ja kokoontumiseen liittyneet rajoitukset lopettivat kuitenkin monien salitreenit kuin seinään. Osa saleista sulki ovensa kokonaan, osa taas piti ovensa avoinna, koska maamme päättäjät eivät suoraan kieltäneet aukioloa. Olivat salit auki tai kiinni, suurin osa niiden asiakkaista jäi joka tapauksessa pois salilta suuren terveysriskin vuoksi.

Koronavirus on aiheuttanut maailmalla paljon murhetta, monet ovat sairastuneet ja osa sairastuneista on kuollut. Ihmiset ovat joutuneet elämään erityksissä tavalla, jota ei ole koskaan aiemmin koettu. Suomessa asiat hoidettiin mielestäni hyvin, tiukat rajoitustoimet pitivät meillä sekä sairastuneiden että menehtyneiden määrän suhteellisen pienenä moneen muuhun maahan verrattuna. Pandemian aiheuttaman elinkeinoelämän osittaisen pysähtymisen vuoksi syntyneet taloudelliset tappiot ovat suuret joka puolella maailmaa, niitä maksamme tulevina vuosina vielä pitkään.

Kirjoitan tätä tekstiä 15. kesäkuuta, ja juuri tänään on Suomessa päätetty luopua poikkeusoloista ja purkaa valmiuslain käyttöönotto. Tämä kuulostaa hienolta, ja toivotaan, että kesä saisi jatkua tästä eteenpäin mahdollisimman normaaliin tapaan.

WellnessMedia jatkaa omalla pienellä panoksellaan positiivisen wellness/fitness/kuntoilu-uutisoinnin parissa, olemme tehneet ahkerasti töitä ja nauhoittaneet uutta materiaalia pitkin kevättä ja kesän alkua. Tulossa on muun muassa fitness-tähti ja personal trainer Katarina Tunturin haastattelu, uuden mailapelin padelin esittelyä ja neliosaisen Helsingin Mr. Olympiasta kertovan Perjantaitarinan kolme vielä julkaisematonta osaa.

Viettäkää mukavaa ja raikasta kesää ja vilkaiskaa aina välillä WellnessMediassa julkaistuja juttuja. Kaikki julkaistu materiaali pysyy sivustolla, joten eri aiheosastoja kannattaa selata myös reilusti taaksepäin, sieltä löytyy varmasti jokin mielenkiintoinen tarina videoineen.

Loistavaa Juhannusta ja aurinkoista kesää teille kaikille!