Maanantaivieras – Mikko Tukonen

Maanantaivieras – Mikko Tukonen

Mikko Tukonen (synt. 1958) on tuttu nimi kaikille 1980-90-lukujen bodausfaneille, sillä hän oli tuolloin yksi ahkerimmin Suomessa kilpailleista raskaan sarjan miehistä. Kilpailuista hänellä on muistona useita pronssimitaleita.

Maaseudun tervehenkisissä oloissa kovan pohjakunnon eri urheilulajien parissa hankkinut Mikko siirtyi ylioppilaaksi kirjoitettuaan ja armeijan käytyään isompiin ympyröihin ja viihtyi pitkään muun muassa Ruotsissa ja jonkin aikaa 1980-luvun alkuvuosina myös Kaliforniassa. Maailma antoi ideoita, kokemusta ja perspektiiviä asioihin, mutta Mikko asettui kuitenkin takaisin Suomeen opiskelemaan ja tekemään töitä.

Paitsi kehonrakennusyhteyksistä Mikko muistetaan myös alkuperäisten TV-Gladiaattorien Terminaattorin roolista. TV-työ toi mukanaan monenlaisia uusia tehtäviä, Mikko oli muun muassa yhden kauden mukana kansainvälisessä Gladiaattorit-tuotannossa, jota kuvattiin Englannissa.

Kehonrakennusuran ja Gladiaattorien jälkeen Mikko harrasti välillä kymmenisen vuotta aerobisia lajeja, juoksua, pyöräilyä ja Sulkavan soutua. Maratoneja ja Sulkavan kisoja on taittunut useita. 2003-04 tienoilta hän alkoi salitreenit uudestaan Helsingin Vallilan legendaarisella Bodybuilding Clubilla, jossa tämä haastattelukin tehtiin.

Mikko on naimisissa, kahden lapsen isä ja toimii valmennusyrittäjänä sekä BNI Finlandin CEO:na.

Katso alla oleva Mikon haastattelu, siinä on muun muassa mielenkiintoista asiaa siitä, mistä motivaatio asioiden tekemiseen kaivetaan esiin.

Toimittaja: Jouni Virtamo
Ohjaus ja kuvaus: Aki Walli
Tunnusmusiikki: Lauri Virtamo
Kuvauspaikka: Bodybuilding Club, Helsinki, www.bodybuildingclub.fi