Maanantaivieras – Personal trainer Jarmo Mäkelä

Maanantaivieras – Personal trainer Jarmo Mäkelä

Personal trainer Jarmo Mäkelä on ollut monessa mukana. Hän on nykyisin parhaiten tunnettu kuntoilijoiden ja kilpaurheilijoiden valmentajana, ja juuri valmennustyötä hän on tehnyt jo pitkään. Suurin osa asiakkaista on kuntoilijoita, mutta Jarmo on myös ohjannut kisakuntoon muun muassa kehonrakentajia ja fitness-kilpailijoita. Hyviin tuloksiin pääsemiseksi niin kuntoilijoiden kuin kilpailijoidenkin kohdalla Jarmo pitää tärkeimpinä asioina selvää tavoitetta ja henkistä sitoutumista.

Jarmo urheili nuorena monipuolisesti, varsinkin jalkapallo oli tässä tärkeässä osassa. Hänet tunnetaan kuitenkin erityisesti kehonrakentajana, kipinä lajiin syntyi 15-vuotiaana Kouvolassa Suomen mestari Pekka Korjan opastaessa nuorta miestä. Myöhempi tärkeä treenikaveri oli Suomen kaikkien aikojen parhaimmistoon kuulunut Peter Keränen. Kilpailijana Jarmon paras sijoitus oli toinen sija SM-kisoissa 1994 sarjassa alle 90 kiloa.

Jarmon värikkääseen uraan kuuluu myös toimiminen kaksinkertaisen Maailman vahvin mies –voittajan Jouko Aholan huoltajana. Vahvamiesbuumi oli Suomessa kuumimmillaan 1990-luvun loppupuolella, ja Jarmo matkasi eksoottisissa paikoissa järjestettyihin kilpailuihin Joukon kanssa. Jouko oli loistava kilpailija, ja kisoissa Jarmo tapasi myös muita legendaarisia voimamiehiä.

WellnessMedia haastatteli Jarmoa vantaalaisella Colyseum Kuntosalilla, jonka avarat ja tyylikkäät tilat tarjosivat monia vaihtoehtoja hyvälle kuvauspaikalle.

Katso ja kuuntele Jarmon tarinointia alla olevalta videolta!

Toimittaja: Jouni Virtamo
Ohjaus ja kuvaus: Aki Walli
Tunnusmusiikki: Lauri Virtamo
Kuvauspaikka: Colyseum Kuntosali, Vantaa www.colyseum.fi