Maanantaivieras – Personal trainer Vesa Kerälä

Maanantaivieras – Personal trainer Vesa Kerälä

WellnessMedian maanantaivieraana on tällä kertaa personal trainer Vesa Kerälä. Vesa valmentaa sekä kuntoilijoita että kilpaurheilijoita, hän on muun muassa ohjannut kisakuntoon eri keholajien kilpailijoita.

Vesalla on ollut kaksi selkeää ja täysin toisistaan poikkeavaa kilpaurheilu-uraa. Hänen ensimmäinen lajinsa oli kilpapyöräily ja siinä maantiepyöräily. Pyöräilyuran jälkipuolella Vesa siirtyi rata-ajoon, jossa pääsi erityisesti hyödyntämään kovia jalkavoimiaan. Vesan uraan mahtui Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia ja erilaisia kansainvälisiä edustuksia.

Kilpapyöräilyn lopettamisen jälkeen Vesa siirtyi kehonrakennuksen pariin. Hän kävi katsomassa lajin SM-kilpailut vuonna 1995 ja päätti itse olla lavalla jo seuraavana vuonna. Tämä ei ollut mikään ongelma jo lihaksikkaalle pyöräilijänä 105 kiloa painaneelle miehelle.

Vesan parhaat saavutukset kehonrakennuksessa olivat noviisien raskaan sarjan SM-pronssi 1996, Lappeenrannan SM-karsinnan voitto sekä saman syksyn SM-hopea Jyväskylässä 1997 ja SM-kisojen kolmossija 1998. Seuraavana vuonna hän voitti Helsingin Kulttuuritalolla pidetyn Muscle Millennium Open Class -kisan ja oli SM-kilpailussa samana syksynä jälleen pronssilla. 

Vesa on koulutukseltaan lastentarhanopettaja, ja pedagoginen valmius on ollut hyödyksi myös valmennustyössä. Valmennettava on aina yksilö, ihmiset ovat hyvin erilaisia, ja Vesan mukaan on tärkeää osata arvioida ja päättää, millainen lähestymistapa kullekin parhaiten valmennuksessa sopii.

Vesa on aloittanut yhdessä Jarmo Mäkelän kanssa uuden valmennusprojektin nimeltä “4stepscoaching”, jonka tiedotusta kannattaa seurata Instagramissa. Miehillä on vuosikymmenten kokemus harjoittelusta ja valmennuksesta, WellnessMedian on todella helppo suositella heidän palvelujaan.

Katso ja kuuntele alla oleva Vesan haastattelu! Siinä on paljon todella mielenkiintoista asiaa urheilusta ja valmennuksesta!

Toimittaja: jouni Virtamo
Ohjaus ja kuvaus: Aki Walli
Tunnusmusiikki: Lauri Virtamo