Maanantaivieras – Peter Keränen

Maanantaivieras – Peter Keränen

WellnessMedian tämänkertainen Maanantaivieras on suomalaisen kehonrakennuksen Hall of Fameen kuuluva Peter Keränen.

Helsingistä kotoin oleva Peter innostui 1970-luvun loppupuolella monen muun nuoren tavoin kehonrakennuksesta. Lahjakkaan ja hyväkuntoisen urheilijan oli helppo siirtyä salin puolelle kylmän raudan pariin, ja tuloksia alkoi näkyä hyvään tahtiin. Harjoittelu alkoi kotona ja kaupungin urheilupaikoissa, mutta Peter siirtyi aika pian oikeiden kehonrakentajien salille, Itä-Pasilassa sijainneelle Jorma Rädyn ja Risto Koivusen Hi-Man Sport Gymille.

Pian takataskussa oli jo nuorten SM-kulta, ja seuraavaksi oli vuorossa nuorten EM-pronssi. Ensimmäinen miesten Suomen mestaruus tuli Lahdessa vuonna 1984, jolloin Peter kukisti raskaan sarjan finaalissa Turun M-Clubin massiivisen Jussi Kantolan. Peter voitti SM-kultaa myös vuosina 1992 ja 1996.

Peter kilpaili urallaan kahdesti EM-kisoissa ja neljä kertaa MM-kisoissa, joista parhaat sijoitukset olivat Soulin ja Shanghain kuudennet sijat raskaassa sarjassa vuosina 1993-94. Kilpailu-ura huipentui vuonna 1997 Lahdessa järjestettyihin World Games –kisoihin, joissa Peter sijoittui raskaan sarjan hopeasijalle.

Työuransa Peter on tehnyt mainosalalla hyvin menestyneenä copywriterina.


Toimittaja: Jouni Virtamo
Ohjaus ja kuvaus: Aki Walli
Kuvauspaikka: Pintodesign www.pintodesign.fi
Tunnusmusiikki: Lauri Virtamo