Maanantaivieras – PT Jani Lemberg

Maanantaivieras – PT Jani Lemberg

Personal trainerina toimiva Jani Lemberg on tuttu näky pääkaupungin kuntosaleista muun muassa Fitness Villagessa, jossa hän treenauttaa asiakkaitaan. Jani lähtee työssään jokaisen asiakkaan kanssa tämän yksilöllisestä tilanteesta, erot ihmisten kunnossa, työrutiineihin liittyvissä vastuissa ja koti- ja perheasioissa ovat suuria. Jani ei tarjoile pikaratkaisuja, vaan pyrkii opastamaan asiakkaansa pikku hiljaa kohti parempaa kuntoa ja terveellisemmän elämäntavan noudattamista. Tavoitteena on pysyvä muutos parempaan suuntaan.

Janilla on takanaan monenlaista urheilua, jääkiekko ja jalkapallo olivat nuorena erityisen mieluisia lajeja. Hän pelasi molempia tosissaan, mutta loukkaantumiset laittoivat lopulta etenemisen jäihin näissä lajeissa. Punttitreenit olivat hänelle tuttua oheisharjoittelua jo muutenkin, joten kuntosalille painojen pariin siirtyminen oli sen jälkeen luonteva ratkaisu.

Jani huomasi kehittyvänsä hyvin ja innostui vuonna 1998 myös kilpailemaan kehonrakennuksessa. Aivan puhdasta värisuoraa hän ei saavuttanut, sillä palkintokaappiin jäivät noviisien SM-kulta ja yleisen sarjan SM-hopea. Jani kilpaili sarjassa alle 90 kiloa.

Vuoden 2016 keväällä Jani teki 44-vuotiaana pikapaluun kilpalavoille voittaen CBB:n Fitness Classicin Helsingissä ja sijoittuen sen jälkeen Espanjassa lajin EM-kolmoseksi.

Toimittaja: Jouni Virtamo
Ohjaus ja kuvaus: Aki Walli
Kuvauspaikka: Fitness Village, Helsinki http://www.fitnessvillageshop.fi/fi/
Tunnusmusiikki: Lauri Virtamo