Miksi pyöräily on tehokasta rasvanpoltossa?

Miksi pyöräily on tehokasta rasvanpoltossa?

Pyöräily on kasvattanut viime vuosina suosiotaan melkein räjähdysmäisesti, eikä ihme, onhan laji mitä parhainta ulkoliikuntaa ja myös todella kätevä tapa liikkua paikasta toiseen. Työmatkapyöräily on erittäin suosittua, kunto paranee ja mieli viskistyy happen kiertäessä hyvin toimivassa kehossa. Pyöräily on myös ilman muuta ympäristön kannalta loistava valinta.

Ravintoasiantuntija Tino, verkossa Bananiac, on innokas pyöräilyn suosittelija. Tinolla on kaksi ravitsemukseen liittyvää tutkintoa, hänellä on “bachelor´s degree in dietetics” ja “master´s degree in nutrition”, ja hän opastaa ihmisiä ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Hän on erikoistunut vegaaniruokavalioon.

Tino listaa viisi hyvää syytä alkaa harrastaa pyöräilyä, jos haluaa laihtua. Idea tässä on se, että pyöräilyä todella tulee  harrastettua, kun sen makuun pääsee. Näin lajista tulee myös tehokas rasvanpolttaja:

1. Pyöräily on monipuolinen aerobinen laji, jossa voi erilaisilla syketaajuuksilla kehittää aerobisen (ja maksimisykkeellä ajettaessa myös anaerobisen) kunnon eri osa-alueita. Matalasykkeinen ja pitkäkestoinen rauhallinen ajaminen on ihanteellista rasvanpolton kannalta. Sykkeen ja ajamisen tehokkuuden mittaamiseen ja seuraamiseen on olemassa lukuisia laitteita ja apuvälineitä.

2. Pyöräily on ns. “low impact” –laji, siinä ei kehoon kohdistu oikeastaan lainkaan iskua. Pyöräilyn täydellinen vastakohta on juoksu, jossa kehoon kohdistuu melko raju isku jokaisella askeleella, ja tämä korostuu, jos juoksijalla on ylipainoa.

3. Pyöräily on jännittävä harrastus, sillä voit lähteä ajamaan ennalta tuntemattomaan maastoon ja nauttia uuden ympäristön tarkkailusta. Et oikeastaan edes huomaa treenaavasi, kun maisema ja näkymät vaihtuvat koko ajan. Voit myös ajaa vain tasaisella maantiellä tai vaihtoehtoisesti kumpuisevassa ja mäkisessa vaativammassa maastossa ihan tuntemusten ja päivän kunnon mukaan. Jokainen pyöräilykerta voi olla erilainen.

4. Jos haluat, löydät helposti erilaisia pyöräilyä harrastavia ryhmiä, joiden jäsenet ajavat yhdessä. Tässä korostuu pyöräilyn potentiaalinen sosiaalinen merkitys.

5. Toisaalta, kun haluat nimen omaan treenata yksin, tarvitset vain kypärän ja polkupyörän. Ja siitä vain matkaan!

Katso Tinon vlogi pyöräilyn hyvistä ominaisuuksista:


www.bananiac.com
Instagram @bananiac