Padel – uusi vauhdikas mailapeli

Padel – uusi vauhdikas mailapeli

Mailapeli padel muistuttaa osin sekä tennistä että squashia. 20 x 10 metrin kokoinen kenttä näyttää verkkoineen tenniskenttältä, mutta uloimpien rajaviivojen sijasta kenttää rajoittavat seinät. Pallo saa pelissä tietyin rajoituksin osua seinään ja kimmota siitä squashin tapaan. Padelia pelataan sääntöjen mukaan nelinpelinä, mutta sitä voi harjoitella myös kaksinpelinä.

Padel-maila näyttää lyhytvartiselta tennismailalta, mutta lyöntipintana ei ole jänneverkko vaan keinoaineinen, rei’itetty taso, jossa on kahden kovan keinoainepinnan välissä kevyttä ja huokoista täytettä. 

Pallona käytetään padel-palloja, jotka ovat kooltaan ja ominaisuuksiltaan melko samanlaisia tennispallon kanssa. Peliä voi pelata myös tavallisilla tennispalloilla.

Padel on lähtöisin Etelä-Amerikasta ja kulkeutunut sieltä ensin Espanjaan ja pikku hiljaa myös muihin Euroopan maihin. Suomeen padel rantautui vuonna 2003, lajiliitto Suomen Padelliitto ry perustettiin vuonna 2009.

WellnessMedia vieraili nuorten yrittäjien Marius Van Andringan ja Matias Kuusisen Nordic Padel Oy:n ulkokentillä Helsingin Lauttasaaressa. Upeissa merellisissä maisemissa on kolme kenttää, joilla palloa lyödään lähes tauotta aamusta iltaan.

Miehet aloittivat padel-yrittäjinä kolme vuotta sitten, ja Lauttasaaren kentät olivat ensimmäinen projekti. Nyt yrityksellä on myös Vantaalla sijaitseva sisäsali Padel Vantaa ja meneillään kenttien avaaminen Salossa ja Kotkassa.  Näin laji leviää eri puolille Suomea reippaan yritystoiminnan kautta aivan samoin kuin aikanaan esimerkiksi kuntosalitoiminta. Hienoa!

Katso alla olevalta videolta Mariuksen lajiesittelyä ja kovaa pelin vilskettä!

Padel Helsinki / Nordic Padel Oy
Lahnalahdentei11
00200 HELSINKI
Puh. 045 668 2425
www.padelhelsinki.com

Toimittaja: Jouni Virtamo
Ohjaus ja kuvaus: Aki Walli
Tunnusmusiikki: Lauri Virtamo