Perjantaitarina – bodilegenda Keijo Reiman

Perjantaitarina – bodilegenda Keijo Reiman

Keijo “Reikku” Reiman on suomalainen kehonrakennuslegenda, joka kilpaili 1980-luvulla amatöörinä useita vuosia Euroopan ja maailman huipulla. Hän oli mukana kilpailuissa jo vuonna 1971, jolloin hän sijoittui hopealle lajin ensimmäisissä SM-kilpailuissa Helsingissä.

Reikun ensimmäisen ja viimeisen kilpailun väli oli epätavallisen pitkä, sillä hän teki fantastisessa kunnossa paluun kisalavoille vuonna 2001 ja voitti yli 50-vuotiaiden veteraanien maailmanmestaruuden. Näin hänen pitkä ja menestyksekäs uransa päättyi komeasti maailmanmestarina.

Reikun aktiivisin kilpailukausi sijoittui 1980-luvun ensimmäiselle puoliskolle. Hän oli hionut kehonsa kovalla treenillä todella näyttäväksi kokonaisuudeksi. Reikun harjoitusjako oli selkeä, sillä hän treenasi yhtenä päivänä kaikki yläkehon lihasryhmät ja seuraavana päivänä reidet ja pohkeet. Näin harjoituspäivät seurasivat toisiaan, sarjat olivat usein aika pitkiä, vaikka harjoituspainot olivat melko raskaat.

Kilpailudieetin pitämisessä Reikku oli maankuulu askeetti, hän ei valitellut nälkäänsä eikä voivotellut energian puutetta. Kalorit olivat melko alhaalla, mutta toisaalta aina hyvässä kunnossa olleen miehen ei tarvinnut koskaan dieetata kuukausikaupalla ennen kilpailuja.

Reikku kilpaili sarjassa alle 90 kiloa, ja 1980-luvulla hänen tavoitteenaan oli menestyminen kansainvälisissä arvokilpailuissa. Menestystä myös tuli, sillä hän sijoittui vuosina 1980-84 maailmanmestaruuskilpailuissa joka vuosi joko toiseksi tai kolmanneksi.

Reikku teki mahtavan paluun kilpailuihin vuonna 2001 voittaen Masters 50+ -sarjan maailmanmestaruuden. Hän oli aivan huipputikissä, sana veteraani ei tullut kyllä mieleen hänen kuntoaan katsoessa. Tämä oli hieno päätös Reikun värikkäälle ja monia mahtavia kilpailuja sisältäneelle uralle.

Toimittaja: Jouni Virtamo
Ohjaus ja kuvaus: Aki Walli
Tunnusmusiikki: Lauri Virtamo