Perjantaitarina – Idolina Mike Mentzer

Perjantaitarina – Idolina Mike Mentzer

Kehonrakennus sai 1970-luvulle tultaessa yhä enemmän harrastajia ympäri maailmaa. Esikuvina toimivat pääosin amerikkalaiset tähdet tai Yhdysvaltoihin muista maista muuttaneet mestarit. Avainsanana tässä oli Muscle Builder -lehti, sen sivuilla nämä supersankarit seikkailivat aina kerran kuukaudessa.

1970-luvun puolivälissä melko staattisessa tilassa ollutta kehonrakennuskonsensusta ravisteli siihenastiset harjoitusmenetelmät kyseenalaistanut Mike Mentzer, joka saavutti lyhyessä ajassa suuren suosion räväköillä mielipiteillään ja komealla fysiikallaan. Näytti siltä, että mies tietää, mitä puhuu.

Mike Mentzer oli erittäin suosittu myös Suomessa, ja me nuoret kokeilimme hänen oppejaan omissa treeneissämme. Seurasimme myös suurella mielenkiinnolla hänen kilpailu-uraansa ja sitä, saavuttaisiko hän tavoitteensa voittaa Mr. Olympia –titteli.

Mentzerin kaltaiset oman alansa piintyneitä toimintatapoja kyseenalaistavat henkilöt antavat sille aina selkeän piristysruiskeen ja jäävät samalla ihmisten mieleen. Aika harvasta yli 40 vuoden takaisesta kehonrakentajasta puhutaan yhtä paljon kuin Mentzeristä.

Katso ja kuuntele tarinaa Mike Mentzeristä alla olevalta videolta!

Toimittaja: Jouni Virtamo
Ohjaus ja äänitys: Aki Walli
Tunnusmusiikki: Lauri Virtamo