Tutustumme sähköavusteisiin polkupyöriin!

Tutustumme sähköavusteisiin polkupyöriin!

Polkupyörällä ajo on lisääntynyt tällä vuosituhannella ympäri maailmaa ja myös meillä Suomessa suurin harppauksin. Yksi polkupyöräilyn muoto on koko ajan suosiossa kasvava sähköavusteisen polkupyörän käyttö.

Sähköpyörällä tarkoitetaan sähköavusteista polkupyörää, jonka maksimaalinen moottoriteho on 250W, avustusnopeus 25km/h ja jonka moottori avustaa ainoastaan poljettaessa. Kyseessä ei siis ole esimerkiksi monelle mieleen tuleva mopedi, vaan polkupyörä, jossa menoa helpotetaan sähköavusteisesti.

Sähköpyörä saa virran pyörässä olevasta akusta, joka täytyy ladata tarpeen mukaan samaan tapaan kuin matkapuhelimen akku. Lataus tapahtuu pyörän mukana tulevalla laturilla.

Ajajan käyttämää avustustehoa voi säätää, eli esimerkiksi jyrkässä ylämäessä avustuksen lisääminen saattaa olla mukava vaihtoehto. Tasaisemalla taipaleella avustusta voi taas pienentää.

Sähköavusteinen polkupyörä sopii erinomaisesti kaupunki- ja työmatkapyöräilyyn, mutta myös retkeilijät ja maastopyöräilijät ovat ottaneet sähköpyörät omakseen. Pyöriä on pienehköistä ja kokoon taitettavista kaupunkimalleista leveärenkaisiin kovaakin maastoajoa kestäviin malleihin, joten jokaiselle löytyy varmasti mieleinen pyörä. Samasta pyörästä on myös eri kokoisia malleja, joten sekä lyhyet että pitkät ajajat saavat juuri itselleen sopivan kulkuvälineen.

WellnessMedia vieraili tutustumassa sähkökäyttöisiin polkupyöriin jo kymmenen vuotta Suomessa alalla toimineen Electrobiken myymälässä Vantaan Tammistossa, jossa yrittäjä Jimi Jokinen antoi meille paljon mielenkiintoista tietoa.

Tutustu sähkökäyttöisiin polkupyöriin tarkemmin katsomalla alla oleva video!

Electrobike
Sähkötie 1
TAMMISTO
01510 VANTAA

09-34873508
asiakaspalvelu@electrobike.fi

Toimittaja: Jouni Virtamo
Ohjaus ja kuvaus: Aki Walli
Tunnusmusiikki: Lauri Virtamo